Koordineret materialevalg – en succes i Bibliotekspressen!

Fornylig kunne man læse et indlæg i Bibliotekspressen vedr. koordineret materialevalg i Københavns Kommunes Biblioteker. Indlægget var forfattet af styregruppen for projektet.
Første tanke var hvem den artikel egentlig er rettet til? Formen er en pæn solstrålehistorie om hvor fremragende KKB er… Og som sådan kan man også tro at artiklen mest af alt er rettet mod resten af “omverdenen”. Men den læses jo også af de ansatte i KKB! Hvad man end måtte mene om det koordinerede materialevalg – så har jeg i hvert fald svært ved at nikke genkendende til den virkelighed artiklen serverer. Selv om man overordnet accepterer præmissen at koordineret materialevalg er en nødvendighed – ja, så har det stadig været en stenet vej at komme til hvor vi er nu. Og alle problemer er ikke løst.
Derudover tror jeg artiklen skønmaler den brug der er af de forskellige orienteringsmaterialer som grupperne udarbejder til kollegerne. Jeg er bange for at anstrengelserne ikke står mål med det reelle brug af disse.
At artiklen bringer lidt letkøbte betragtninger til torvs kan man også konstatere: At man ikke ved hvor meget ordningen har sparet har ikke forhindret ledelsen i at udstikke en uspecificeret regning i form af nedlæggelse af 10 stillinger fordelt på 1.1.2007 og 1.7.2007 – hvoraf det ganske vist ikke fremgår hvor mange der er uspecificerede rationaliseringsgevinster og hvor mange der skal henregnes til det koordinerede materialevalg. Men de skal falde ved kasse 1 alligevel.
Som sådan rummer artiklen forskellige provokationer af personalet – og gør egentlig vejen mod at ordningen skal blive en reel succes mere stenet.
Man undres!

Reklamer

1 Response to “Koordineret materialevalg – en succes i Bibliotekspressen!”


  1. 1 Vera Kelgart oktober 20, 2006 kl. 12:16 pm

    Ja, det undrede mig lidt – som medlem af en indkøbsgruppe – at man ikke havde bedt grupperne om et par kommentarer. Det ville have føltes naturligt.
    Ang. orienteringsmaterialer tror jeg også du har ret. Jeg har jo altid ment at bøger skal læses/bladres i, film ses, musik høres, spil spilles og netsteder surfes på. Det er begrænset hvad man får ud af et handlingsreferat/anmeldelse.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
oktober 2006
M T O T F L S
    nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Reklamer

%d bloggers like this: